Zâmbetul și privirea, cele mai sexy “accesorii” ale unei femei


În accepțiunea generală, gablonzurile, bijuteriile, gențile, pălăriile și curelele sunt considerate drept accesorii de bază ale unei femei, care nu ar trebui să lipsească din nicio garderobă. În afară de acestea, mai există însă două, esențiale, fără de care toate cele enumerate anterior, pălesc.

Nimic nu te poate individualiza mai pregnant în memoria altora, decât zâmbetul și privirea, oferite celor pe care îi întâlnești în mod întâmplător. Nimeni nu o să se îndrăgostească vreodată de bijuteriile sau de geanta ta, pe când de modul în care reflecți ceea ce gândești și simți în interior, da.

Nu mă refer acum la acea privire studiată, pătrunzătoare, pentru a da bine în poze sau în ochii altora, ci la cea care poate fi surprinsă în cele mai neașteptate situații. Nici la zâmbetul fals, ostentativ, pentru că toate acestea se simt, chiar dacă noi nu ne dăm întotdeauna seama de asta.

Ceea ce ne face deosebiți este ceea ce ne individualizează, ori o bijuterie cumpărată din magazin o poate purta oricare, cu mai multă sau mai puțină grație. Noi avem impresia că un astfel de obiect ne poate pune în valoare, indiferent de felul în care arătăm, dar nu este întotdeauna așa.

Un accesoriu, oricât ar fi el de valoros, nu ne imprimă aceeași valoare și nouă, devenind doar purtătoare ale unor accesorii de valoare, care distrag atenția asupra lor, nu asupra noastră, așa cum ne doream inițial.

Zâmbetul ingenuu și privirea spontană zugrăvesc însă celorlalți cele mai frumoase imagini despre noi, fiind cele mai “scumpe” și, în același timp, la îndemâna oricui, accesorii.

Sunt persoane care-și contabilizează orice zâmbet și privire, temându-se ca acestea să nu fie aruncate la întâmplare, oricui, în timp ce altele parcă așa s-au născut, cu zâmbetul și privirea senină întipărite pe față, și nimeni nu a mai putut parcă să le șteargă.

Vouă ce fel de oameni v-ar plăcea să întâlniți pe stradă? Mândri de valoarea accesoriilor lor sau conștienți de propria seninătate?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *