Viața este despre……


Viața nu este despre câte averi sau funcții strângi, nici despre locuri aglomerate în care vrei să ajungi. Viața este despre oameni, despre cât de greu sau de ușor ajungi la tine, la varianta originală, pe care alții au modelat-o cu multă sârguință, după bunul lor plac.

Au pus în tine tot ce n-au putut ei fi, frustrări, visuri neîmplinite, dorințe arzătoare și te-au transformat într-o mașinărie perfectă, dar nu pentru tine, ci pentru alții. Poate că tu detești ce ai ajuns, dar ți s-a spus, mecanic, de atâtea ori, că așa e cel mai bine, încât ai capitulat în fața propriilor idealuri.

Și-ai renunțat la tine în fiecare zi, la ce-ai fi vrut să fii sau să devii, pentru a le face hatârul lor. Acum ești doar un exemplar de rasă, eviscerat, cu sufletul tot mai gol. Dar viața nu este despre asta.

Viața este despre visuri neîmpărtășite nimănui, tocmai pentru că le vrei împlinite, trăite, despre a-ti croi propria cărare în acest vârtej de lumi, despre a-ți lua sufletul în palme în momente de restriște, cu precizia unui chirurg, și despre a-l întreba ce mai face.viata

Viața este despre a-ți căuta fiecare gând și dorință fisurate de alții, cu intenția clară de a le îmbina atât de bine, încât să nu le mai poată observa cineva, vreodată. Șlefuirea lor ar trebui să ducă, în final, la acea strălucire care înnobilează cele mai frumoase pietre prețioase.

Lăsați-vă gândurile să încolțească și să crească pentru a vă construi realitatea de zi cu zi! Lăsați-vă mintea să zboare spre ceea ce e mai greu, fie și de închipuit! Da, o minte liberă va fi întotdeauna greu de strunit, dar te va face să prinzi aripi.

Și dacă ajungeți la momentele în care nu mai știți ce vreți, răspunsul la o singură întrebare ar trebui să fie edificator: de ce-am venit aici, de ce-am vrut să mă nasc? Indiferent de luna și anul în care v-ați născut, puteți considera acest moment o nouă aniversare. Apoi, nu vă rămâne decât să purcedeți  la drum pentru a vă croi propria voastră lume, în care v-ar plăcea să trăiți.

Viața nu e despre a ne irosi existența punând ban pe ban pentru a face scheleți de titan, ci despre a dansa în ploaie, despre a trăi bucurându-ne de fiecare răsărit sau apus de soare, de primăverile pe care nu ne mai săturăm să le vedem înflorind, de iernile geroase cu steluțe de cristal care ne bat în geam.

Viața este despre agonie și extaz, despre căutarea omului drag, despre bune și rele pe care trebuie să le îmbrățișăm deopotrivă. Viața e despre cei pe care-i întâlnim și despre experiențele avute.

Viața e filmul acela pe care-l proiectăm la final, știind că am avut șansa de a fi regizor și actor deopotrivă.

1 Comments

  • DORINA MEHES (#)
    noiembrie 15th, 2016

    Viața insemna sperante..visuri,dorinte pe care le vrei împlinite..iubire..viața inseamna trăiri si experiente ..adrenalina ce.ti face inima sa bată ca un ceas tic..tac..tic tac..tic..tac ..sa sune ca o toba.. făcându.te sa simti ca o traiesti..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *