„Terapie, terapie, dar cine eşti?”


Pare amuzant la prima vedere, dar am primit astfel de întrebări şi pentru a nu părea “dubioasă” m-am gândit că trebuie să răspund într-un fel sau altul şi să mă justific. De ce? Pentru a mă face înțeleasă de toți cei care nu mă cunosc sau mă cunosc, pentru că am în listă și astfel de persoane.

 În primul rând însă, vreau să mulțumesc tuturor celor care au răspuns unei cereri de prietenie, deși nu știau cine e în spatele contului. Este o dovadă de deschidere și asta mi se pare o calitate, pentru că mulți oameni sunt dominați de tot felul de frici sau se limitează la cercul de prieteni deja existent.

Cum am ajuns să scriu pe acest blog? Sincer, cred că fac parte din acea categorie de oameni norocoși care aruncă un gând în neant, iar Universul îl întoarce sub formă de dorință împlinită. Ceva de genul: mi-ar plăcea să…..orice, iar peste ceva timp visul se-mplinește.

Acum să nu credeți că spun hocus-pocus și mi se îndeplinesc toate dorințele, ci doar cele care țin de sufletul meu. Știu că pentru unii poate părea bizar, dar eu chiar cred că atragem împrejurările prin care putem materializa ceea ce ne dorim.

 Cu ceva timp în urmă, în timpul unei plimbări prin parc, o bună prietenă m-a întrebat ce îmi doresc cel mai mult să fac, ce cred că mi-ar aduce satisfacție. Am răspuns simplu, să scriu, iar anul trecut, de ziua mea, mi-a făcut cadou un blog.

Cadoul asta a venit într-o perioadă destul de grea pentru mine, ca de altfel toate celelalte pe care le-am primit de-a lungul vieții, ca un fel de recompensă. M-a prins poate și un pic nepregătită, pentru că nu știam exact ce presupune un blog, cum trebuie să-l administrezi, cât de mult trebuie să te implici. Eu știam doar că-mi plăce să scriu și atât.

Așa a început toată nebunia, avalanșa de întrebări, că doar nu era să las asemenea cadou nefolosit, mai ales că mi-l dorisem: ce nume să-i dau, unde și cum o să-mi găsesc cititorii, o să am ce scrie de fiecare dată, cum o să-l gestionez?

În principiu sunt atehnică și cel mai greu mi s-a părut să învăț giumbușlucurile publicării unui material pe site, apoi să găsesc acei oameni care să citească  „un ochi”, nu unul oricare, ci ochiul lui Horus.

 Simbolul mi-a plăcut la prima vedere și, intuitiv, am optat pentru el. Ulterior am aflat că ascunde o întreagă poveste pe care vă invit să o citiți aici  https://ro.wikipedia.org/wiki/Ochiul_lui_Horus.

 De ce nu am apărut cu propriul nume şi o fotografie reală la profil? Pentru că nu sunt o persoană cunoscută și nu aș fi putut să atrag cititori prin rezonanța numelui, iar printr-o fotografie de profil nu aș fi vrut. Voiam, de fapt, să vad dacă pot atrage doar prin conținutul materialelor distribuite.

Personal, nu cred că este important cum arăți, mai ales când vrei să transmiți ceva, niște idei sau trăiri, iar folosirea excesivă a propriei imagini la promovarea unor materiale mi se pare că poate dăuna. Există însă şi reversul, dacă mizezi pe niste calităţi fizice deosebite, putând foarte uşor să atragi.

Peste toate astea însă, ştiu că mai toţi  suntem curioși din fire și vrem să vedem inclusiv cum arată omul care ne transmite niște mesaje, pentru a simţi ce ne poate spune la o primă privire. 555140_544071942304730_588139225_n

O fotografie şi un nume oferă mai multă credibilitate şi facilitează comunicarea cu potenţialii cititori, pentru că aceştia ştiu cui pot să se adreseze pentru eventuale clarificări. Pentru cei care m-au întrebat în privat cum mă numesc şi chiar mi-au cerut fotografii, las aici linkul profilului real de facebook  https://www.facebook.com/traistaru.carmen

Să revenim însă la blog și la cum a prins viață. Cineva mi-a spus că pentru a deschide o pagină oficială, care să susțină site-ul, ai nevoie de un cont de fb, iar eu nu voiam să uzez de cel personal, existent deja, și pe care aveam cam 1500 de prieteni.

Mi-am dorit să plec de la zero, nu cu un capital de imagine, existent poate. De ce? Pentru că îmi plac lucrurile grele, nu cele ușoare. Așa am ajuns să-mi fac un cont de persoană cu denumirea Terapie Pentru Suflet, pentru că așa se numea și site-ul. Sună ciudat, nu? Cum am ajuns la o așa denumire? M-am întrebat ce înseamnă scrisul pentru mine și asta a fost singurul răspuns.

Deci, nu vă speriați, nu fac terapie cu nimeni, îmi fac bine doar mie. Vedeți, am și eu o doză de egoism. Plătesc însă pentru ea cu timp și, uneori, cu bani. Orice pasiune se vrea întreținută, chiar dacă se naște natural, iar asta presupune diverse costuri, sufletești sau materiale. Nimic nu ți se pare însă prea mult când faci ceea ce-ti place.

Celor care li se pare că mă cunosc de undeva, pot să le spun că am scris de câteva ori pe catchy.ro, o parte din materialele de acolo distribuindu-le şi pe acest cont. Acestea fiind zise, mulţumesc tuturor pentru toleranţă, încredere şi acceptare.

4 Comments

 • Walburga Badea (#)
  februarie 9th, 2017

  Draga ‘Terapie pentru suflet” a fost prima cerere de prietenie care a venit din partea unei persoane necunoscute pe care am acceptat-o si ma bucur…esti asa cum mi te-am inchipuit si fizic, pentru ca sufletul ti l-am intuit.Am trecut prin atatea momente in viata incat am invatat sa am incredere in intuitia mea, iar de terapie pentru suflet am nevoie.Tragedia prin care am trecut cu ceva timp in urma mi-a aratat , daca mai era nevoie,ca nu am gresit cand mi-am ales prietenii,probabil tot intuitie.Ei au fost cei care m-au ajutat sa pot astazi sa stau din nou dreapta in viata .Te-am simtit de la primele cuvinte ,pe care le-am schimbat, calda si mi te-ai asezat imediat in suflet ,intr-un loc aproape de mine.Te voi citi permanent si voi intra cu tine in vorba atunci cand voi avea ce a spune…si mie imi place sa asez cuvintele intr-o ordine care sa permita incantare, atunci sau daca vor fi citite,asta nu inseamna ca am si talent …in comparatie !…ma bucur ca imi esti prietena…cat despre raspunsul pe care il primim de la Univers ,atunci cand facem apel la el, da el este mereu treaz si mai devreme sau mai tarziu raspunsul vine de fiecare data! O seara frumoasa si sa ne fim „Terapie pentru suflet !

  • administrare (#)
   februarie 9th, 2017

   Multumesc pentru cuvintele frumoase!

 • Iuliana (#)
  februarie 12th, 2017

  Draga TERAPIE PENTRU SUFLET esti grozava!Pana astazi nu am banuit cine e „administratorul” acestui cont.Am apreciat de fiecare data postarile tale si m-am gandit ce om minunat si talentat este cel care scrie!…Dar n-am banuit nicio clipa ca esti tu!Esti foarte sensibila si talentata!Faci o treaba foarte buna in spatiul asta!Nu judeci, nu superi….incerci sa vindeci!Suflete!Cu multa daruire!Mare responsabilitate!Iti doresc sa ramai la fel de sensibila si generoasa!Ma simt onorata ca fac parte din grupul tau!Te imbratisez cu drag OM frumos!

  • administrare (#)
   februarie 14th, 2017

   Sunt atatea cuvinte frumoase pe fiecare rand incat, sincer, nu stiu ce sa raspund, ma simt coplesita. Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *