Să stai mai mult timp lângă cineva. Asta înseamnă să iubesti!


Surprind o discuție a fiului meu cel mic, are aproape 11 ani, cu un prieten foarte bun și rămân uimită. Îl ruga să-l ajute să printeze un afiș cu următorul îndemn: „Votați Ștefan!”.

Aflu că în clasă urma să aibă loc alegeri pentru desemnarea unui președinte și a unui vicepreședinte, iar el voia să candideze.

Am rămas impresionată pentru că îl știam timid, retras și nu prea dornic de învățătură, iar cei învestiți în funcții ar fi trebuit să-și ajute colegii la diverse activități școlare.

Adică o funcție care cere implicare și afișarea dorinței de a câștiga în fața altor colegi, deci expunere.

Habar nu aveam ce a putut să-l schimbe atât de mult, încât să-și dorească toate astea.

La scurt timp aveam să aflu și mobilul. Fata de care era copii-si-inimioaraamorezat urma să ocupe, mai mult ca sigur, funcția de președinte, iar dacă el era ales vice, avea șansa să stea mai mult timp lângă ea.

Mi-am tras o palmă peste frunte și am conchis academic: pfffff, ce face și dragostea asta din om, mă rog, dintr-un omuleț!

La ce strategii poate să recurgă un copil pentru a fi, mai mult timp, aproape de cineva drag, cât de sincere și directe fuseseră explicațiile oferite.

Când prietenul său l-a întrebat dacă e frumoasă, vrând parcă să se lămurească dacă merită efortul, puștiul meu a răspuns fără echivoc: “E cea mai frumoasă și deșteaptă din clasă!”.

Al doilea argument care m-a făcut să conchid că, la cei 11 ani ai săi, fiul meu e probabil teribil de îndrăgostit.

Mi-a oferit însă cea mai frumoasă versiune despre iubire: să stai cât mai mult în preajma celui drag și să-l vezi drept cel mai frumos și deștept. Atât de simplu!

2 Comments

  • Dan (#)
    octombrie 7th, 2016

    Total adevarat ce este scris in acest articol. Felicitari pentru articol!

  • MONICA (#)
    octombrie 13th, 2016

    SUPER!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *