Pe mine de ce nu mă hărțuiește nimeni?


Dacă nu te îmbraci provocator, nu o să fii niciodată fluierată pe stradă și nu o să mai ai ocazia să spui printre dinți: ”Băi, nesimțitule, vezi-ți de treabă!”. Dacă nu inviți, e puțin probabil să te trezești cu musafiri nepoftiți.

Femeile care știu să fie doamne stârnesc doar priviri admirative și lasă niște cuvinte suspendate în aer, pentru că sonorul nu se mai aude, cineva îl dă pe mut. Nu se aude decât zgomotul pantofilor pe asfalt și tăcerea pe care o lasă în urmă.

Multe femei se plâng că bărbați-s neciopliți, de parcă ele ar fi doar exponate într-un muzeu, cu mâini și picioare din ceară. Cer atitudine decentă printr-o ținută indecentă, uitând probabil că, de obicei, primești ceea ce oferi.

NU am văzut niciodată hărțuită pe stradă o femeie într-o ținută normală, fără nimic extravagant sau provocator pe ea. Ori, multe dintre cele care exagerează exact asta caută, atenție, iar apoi se plâng de ea. Dacă vrei să fii o prezență discretă, nu te împopoțonezi ca la carnaval.

 Nu, nu te faci frumoasă doar pentru tine, pentru că altfel ai defila prin casă, nu pe bulevard. Și trebuie să fii conștientă că “admirația” exagerată poate stârni și invective, nu numai semne de mirare.

Și apoi, dacă nu ești o celebritate sau un star, de ce te-ai îmbrăca așa? Vrei să semeni cu Rihanna sau Madonna? Nici lor nu le-a fost ușor să ajungă acolo, deci îndură! Uiți însă un amănunt: nu stilul vestimentar le-a dus acolo unde sunt, ci cu totul altceva.

Și acum, să trecem la o altă hărțuială, cea de pe facebook. Am văzut diverse dudui care se plâng public că nu mai fac față valului de admiratori, că sunt asaltate de zeci de apeluri pe messenger, că sună telefoanele mai ceva ca la 112.

Chiar nu știu ce fac domnițele acestea de pățesc așa ceva, pentru că mie nu prea mi se întâmplă de-astea. Nici aici, nici pe contul personal unde am câteva poze. Nicio comunicare nu mi s-a părut de nestăpânit, iar dacă nu poți sub niciun chip s-o scoți la capăt cu individul, cred că poți să-i dai block.

 Dar nu, stimatele domnițe preferă să se plângă pe facebook de comportamentul inadecvat al unor “domni”, demonstrând astfel că sunt la mare căutare. Te mai întrebi și de ce au acceptat prietenia a diverse personaje, doar pentru a le crește numărul de fani? Celebritatea e greu de obținut, dar și greu de gestionat în unele situații. Asta simt în zilele de azi, multe din “divele” de pe fb.

Nu știu dacă ar trebui să mă simt rău sau bine, dar tot expozeul de mai sus m-a făcut să mă întreb: pe mine de ce nu mă hărțuiește nimeni? Am uitat să precizez că nu sunt chiar atât de nasoală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *