Nici binele nu mai e ce-a fost odată


Cele mai scumpe fapte sunt cele de care beneficiem gratis, absolut întâmplător. De ce spun asta? Pentru că ni se va cere să plătim pentru ele, atunci când ne vom aștepta mai puțin. Ați întâlnit genul acela de oameni care, aparent, se dau peste cap să vă facă un bine, lăsându-vă sentimentul că sunt niște persoane deosebite, care vor doar să ajute și atât, iar apoi, peste ceva timp, vă cer o favoare care ar trebui să aibă cam aceeași dimensiune, dacă nu mai mare, decât cea pe care v-au făcut-o ele, inițial? Doar la genul acesta de oameni și situații mă refer.

Sper că ați fost mai norocoși decât mine și nu i-ați întâlnit deja, pentru că altfel ați fi rămas cu un gust amar. Și eu am crezut că oamenii pot face bine dezinteresat, marșând pe ideea că atunci când faci un bine, trebuie să și uiți că l-ai făcut, nu să scoți ochii celui aflat într-o situație delicată, ori de câte ori ai ocazia. Sunt prea puțini oameni care gândesc așa și tot mai greu de întâlnit. Sunt convinsă, însă, că există.cadou femeie

M-am lovit și eu de perioade negre, în care mi se părea că nu văd nicio ușă de scăpare și m-am bucurat când cineva s-a oferit să mă ajute sub o formă sau alta, punând totul pe seama bunătății care mai există în oameni. Mi s-a părut că apuc o mână întinsă la necaz, dar astăzi m-aș uita de două ori la cel/cea care îmi oferă sprijinul, indiferent cât de grea ar fi situația în care mă aflu.

Pentru că în afară de familia mea și 1-2 prieteni, nu am întâlnit persoane care să ajute dezinteresat. În ziua de astăzi totul este atât de mercantil, încât până și faptele bune au devenit obiect de troc. „Te ajut dacă mă ajuți, iar dacă nu, voi avea grijă să afle toți c-ai fost la mâna mea”. In ciuda acestor experiențe, care,  așa cum spuneam își au rostul lor, acela de a fi mai atenți la “calitatea” binevoitorilor pe care-i întâlnim întâmplător, continui să cred că cine vrea să-ți facă un bine, îl face fără să se bată-n piept și uită imediat, fără a căuta să obțină o recompensă pentru asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *