Despre gentlemeni cu sau fără diplomă. Părerea mea…


Un gentleman este, în primul rând, omul căruia nu-i lipsește bunul simț, chiar dacă puțini mai sunt cei care știu ce presupune asta. Nu, nu se mai exersează de la o anumită vârstă, te naști cu el, se deprinde în cei 7 ani de acasă sau îl înveți dacă ai de la cine, dacă vrei și dacă poți. Spun asta pentru că sunt și oameni care se nasc defecți, incapabili să simtă, iar dacă ei sunt lipsiți de emoții nu au nicio șansă de a le vedea sau înțelege pe ale altora. Există psihopați, sociopați, iar pentru ei ceilalți nu au niciun fel de valoare, sunt doar masa lor de manevră.

Pentru a fi un adevărat gentleman nu-ți trebuie diplomă, ci atitudine, gesturi, cuvinte potrivite. Un gentleman este omul care nu depășeste în niciun fel granițele celuilalt, chiar dacă asta înseamnă ca uneori să nu-și mai asculte liberul arbitru, dându-și seama că în mod contrar le-ar încălca pe ale semenilor săi.

Un gentleman este individul condus de onoare și sentimente nobile, care a trecut de stadiul de animal și-și poate gestiona propria sexualitate. Nu face mai mulți pași decât sunt necesari nici în față, dar nici în spate și asta doar dacă vrea să te cunoască.

A învățat perfect dansul seducției și știe când să puncteze sau să bată în retragere pentru a lăsa în urmă un aer misterios. Nu are atitudini și gesturi frivole și nu se coboară la orice femeie, dar mai ales la cea care știe că-i aparține altuia.

Un gentleman este un bărbat inteligent care nu se bazează neapărat pe felul în care arată sau cum se îmbracă, ci pe valorile lui interioare. Pot fi numite principii dacă au fost cristalizate în timp sau doar bun gust și nu mă refer la sensul culinar.

Un gentleman știe să recunoască o femeie de calitate și o tratează ca atare. Nu se va gândi niciodată să-i împovăreze existența, ci doar să o ajute să devină cea mai bună varianta a sa, știind că a muncit destul să ajungă la nivelul la care este.

Nu știe ce înseamnă să profiți de cineva prin manipulare, sub orice formă,  pentru că o inteligență superioară exclude din start astfel de jocuri, satisfacția dobândirii unui om în mod onest fiind mult mai mare.

Cei avizi după diplome și recunoaștere socială vor căuta să-și parafeze existența cu o astfel de hârtie, care să le recunoască statutul de gentleman. Din păcate, pentru mulți va rămane doar o diplomă atârnată pe perete, un trofeu cu care se mândresc, dar despre a cărui esență nu vor afla însă niciodată nimic.

P.S. Cu greu am găsit o fotografie care să susțină textul, deși Google îți oferă ce vrei și ce nu vrei, oare cât de rari or fi în realitate? Pot să spun că am fost norocoasă, am cunoscut câțiva, altfel nu aș fi putut face diferența.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *