De ce să lași pe cineva să-ți facă rău?


Unii se apară cu toate puterile, altora nici nu le trece prin cap că ar putea să se transforme în victime și uită de orice formă de protecție. Mai sunt și cei care nu se sfiesc să-și arate vulnerabilitatea, purtându-și la vedere rănile.

Nu, nu au învățat nimic din experiențele anterioare, pentru că acestea nu le-au putut modela caracterul, și-au pus doar amprenta stângace pe sufletul lor. Care, odata scăpat de chingile chinuitoare, și-a permis să treacă peste și să înflorească din nou, sperând că alți oameni îl vor face să zâmbească.

De ce să lași un om să-ți facă rău? Pentru că în aroganța lui de om atoateștiutor, inclusiv de ceea ce ai tu nevoie, nu va ajunge la propriul adevăr decât rănindu-te pe tine. E arogant, sfidător, știe totul despre cum funcționează lumea, i-a mers totul ceas mizând pe nesimțire și vrea să aplice rețeta succesului la infinit, cu toți cei care-i ies în cale.

Nu cunoaște sensul cuvântului empatie, nu-și pune niciodată întrebări despre ce simte celălalt, pentru că pur și simplu nu-l interesează, toți sunt un preș pe care el trebuie doar să-și șteargă picioarele. Nu, nu se sfiește nici dacă preșul e curat, iar el are bocancii plini de boască.
Acest gen de oameni, care cred că le știu pe toate și că totul li se cuvine, ajung, la un moment dat, să aibă propria noapte întunecată, în care realizează că folosindu-se de tine și-au bătut practic joc de ei.

Nu, nu vor înțelege asta din prima și vor insista până când dovezile vor fi evidente și își vor pune primele semne de întrebare. Culmea e că, obișnuiți să trăiască în propria nesimțire vor da vina tot pe tine: de ce le-ai ieșit în cale și nu ai știut să te aperi?

De ce? Pentru că tu vezi lumea așa cum vrei și cum poți, prin prisma acțiunilor proprii. Un om bun nu va ticlui și nu va apela la strategii în relațiile cu ceilalți, ci se va comporta simplu, firesc, normal.

Va vedea în fiecare partener de discuții un alt om, asemeni lui, de care nu are niciun motiv să se ferească. Abia când va simți că a fost folosit, manipulat, înjosit va realiza cât de diversă poate fi fauna din care și el face parte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *